Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για την όξυνση της παρατηρητικότητας!


Αυτό το βιβλίο είναι τόσο γλυκό και χριστουγεννιάτικο!!! Μέσα υπάρχουν υπέροχες γιορτινές εικόνες όπου το παιδί καλείται να βρει αντικείμενα. Βοηθά στην βελτίωση της:

1) παρατηρητικότητας
2) συγκέντρωσης
3) προσοχής
4) σωστής αρίθμησης
5) μνήμης


Είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με Διάσπαση προσοχής και Μαθησιακές δυσκολίες!

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρατηρητικότητα είναι η ικανότητα στη συγκέντρωση της ενσυνείδητης προσοχής των αισθήσεων σε διάφορα αντικείμενα ή γεγονότα χωρίς να χάνεται η ενσυνείδητη επαφή με το υπόλοιπο περιβάλλον.
Στη φυσική ροή της ανθρώπινης δράσης και συμπεριφοράς δεν αποτυπώνονται όλες οι παρατηρήσεις από τις αισθήσεις ενσυνείδητα στην ανθρώπινη μνήμη και πολλές λεπτομέρειες διαφεύγουν. Η ικανότητα, ενώ δρα με φυσικό τρόπο, να συγκρατεί ταξινομημένη την πληροφορία των αισθήσεων σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι ο μέσος άνθρωπος, ώστε να μπορεί να την ανασύρει και να την συνδέσει αργότερα με άλλες πληροφορίες και γνώσεις, χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο ως παρατηρητικό.(πηγή wikipedia)Εσύ μπορείς να βρεις τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη μέχρι...τους πιγκουίνους ταχυδρόμους;
Καλή Διασκέδαση!!!

Ειρήνη Γιαμούκη
Λογοθεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου