Θεραπευτικό μασάζ TalkTools Jiggler

 


Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκαν κάποιοι από τους θεραπευτικούς στόχους που εκπληρώνονται με τα εργαλεία θεραπευτικού μασαζ. Σήμερα θα δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι τα οφέλη καθώς και τη σωστή χρήση των εργαλείων αυτών.

Θεραπευτικοί στόχοι

1.    Απελευθέρωση της «διόρθωσης» (σύσφιξη στους μύες της γνάθου) πριν από την εισαγωγή των μυολειτουργικών ασκήσεων ή/και για την ικανοποίηση της ανάγκης για κροταφογναθική διέγερση TMJ (temporomandibular joint).

2.    Αύξηση της αισθητηριακής επίγνωσης στους μύες της γνάθου και των χειλιών, πριν από την εισαγωγή των μυολειτουργικών ασκήσεων.

3.    Βελτίωση Άρθρωσης & Ομιλίας των  /m/ /b/ /p/

4.    Σίτιση – Σίτιση με κουτάλι

5.    Ασκήσεις με γλωσσοπίεστρο για την ενδυνάμωση της γλώσσας.

6.    Τόνωση της στρογγυλοποίησης των χειλιών.

7.    Άρθρωση και Ομιλία των /oo/ /oh/ /w/ /r/ /sh/ /ch/

8.    Κατάποση με καλαμάκι

9. Ενδυνάμωση χειλιών και φύσημα φυσαλίδων (σαπουνόφουσκες)

Σωστή τοποθέτηση

Α. Όπως σε όλες τις ασκήσεις με βάση τους μυς, το παιδί πρέπει να τοποθετείται σε σταθερή θέση, επιλέγοντας μια καρέκλα που θα ενθαρρύνει μια γωνία 90 μοιρών στη λεκάνη, τα γόνατα, τους αστραγάλους και το πηγούνι του  ή έχοντας το παιδί ξαπλωμένο σε ένα λεπτό στρώμα σε ίσιο δάπεδο. Παρακολουθήστε για να βεβαιωθείτε ότι διατηρεί αυτή τη στάση κατά τη διάρκεια όλων των μυολειτουργικών ασκήσεων. Εργαστείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τα χέρια του παιδιού κάτω ή στη μέση. 

Β. Το κεφάλι του παιδιού πρέπει να διατηρείται στη μέση και ευθεία (όχι στραμμένο στη μία ή την άλλη πλευρά) κατά την εξάσκηση.

 

 

Προτάσεις για την Αισθητηριακή Παρέμβαση του TalkTools Jiggler

1. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σημαντικό για τον θεραπευτή να κρατά ο ίδιος το θεραπευτικό εργαλείο για να διασφαλίσει τη σωστή τοποθέτηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, το να επιτρέψετε στο παιδί να κρατήσει το εργαλείο εξαρχής ή να το κρατάτε μαζί με το δικό του χέρι, μπορεί να αυξήσει την αποδοχή του νέου εργαλείου.

2. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα παιδιά που είναι υπερευαίσθητα μπορεί να ανταποκριθούν αρνητικά στη δόνηση του θεραπευτικού μασαζ. Το Jiggler μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς δόνηση, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

3. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη για κροταφογναθική διέγερση TMJ(temporomandibular joint) και να αντικαταστήσουν άλλες αρνητικές στοματικές συνήθειες όπως το τρίξιμο των δοντιών, πιπίλισμα αντίχειρα και/ή θηλασμό δακτύλου.


Ειρήνη Γιαμούκη 

Λογοθεραπεύτρια MSc Rehabilitation  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις